Vi har flyttet!
Vi har slått oss sammen med God-Stemning.com og Kollektivetfreeride.com. Det betyr at du bare kan bokmerke Fjelltelegrafen.no med det samme. Du kan også abonere på vår RSS feed og følge oss på Facebook, Google+ og Twitter.

 

I skrivende stund kan du følge Asbjørn Hellås på eventyr down under!

 

 

 

Flashback: Voss huckfest!

 

Huckfest! from Fri Flyt TV on Vimeo.


Sny (i) Paradis

Planen var egentlig å stikke til Meråker

for å spore nord-trøndersk pudder.

Men, grytidlig på morgenen, akkurat i

det vi skulle til å hoppe i bilen,

tikket følgende melding inn på

telefonen:

Meråker: Hei - vi har ikke tjangs til å

kjøre heiser i dag. Helt ekstremt vær.

Du får prøve senere.

 

H-dwag: Den e grei, vi snur!

 

Meråker: Gjør det. Livsfarlig her idag.

 

Etter en dobbel frokost rulla vi

mot Oppdal aka PowderParadis i

stede. Ikke at vi angre på det. Det ville

rett og slett ikke stoppe å dumpe!!

 

 

 


Le Tour Success

Mens de i fedralandet bader i pudder er jakten på snø her mer desperat en noen gang. Her er hva jeg fikk ut av halvannen time til fots og en usynlig stein.

 

 

 

 

- Sondre


Voss Fjellandsby

 

Stokekurven peaka da vi la herregårdsvogna brei i Voss Fjellandsby, Myrkdalen i dag. Nattens snøfall hadde lagt igjen fett med hvitevarer på toppen av allerede mykt underlag. Vind og tett snødrev i lufta gjorde det til tider vanskelig å ta bilder, men vi fikk et par luker med sunshine reggae midt på dagen. niiiiiice! Mye morsomt terreng i fjellandsbyen, vi som ikke har råd til Mica Heli får kose oss her i stedet. Ingen dårlig erstatning det.

   

..........
noble


Brevent Crusing

 

Mens noen vasser i pudder i fedrelandet virker det mest som påska er kommet alt for tidlig til Chamonix. De siste dagene har vært i brevet og flegere, der forholda er aller best for å sette seg ned å nyte sola mens man jobber på brilleskille. På mandag tok vi beina fatt på jakt etter nordsider som vi håpet ikke alt for mange har funnet før oss. Noe vi til slutt klarte. Henrik og undertegnede hadde kameraer montert på hodet for å dokumentere kjøringa.

 

 

Kjøring fra Aguille du Midi har blitt gjennomført og redigeringsprosessen er i gang. Følg med!

Se også våre brettkjørende venner i www.kollektivetfreeride.com

 

- Sondre


VossaRAD

 
 

Etter fjorårets viten om vandrarheimens utømmelige vanntank (intern lol) er vi nå tilbake.

 

Vi er nå på Voss med ett mål for øye, å tjuvtrene til helgas ekstremskikjøringskonkurranse (lol). I dag har vi brukt tiden på å bli kjent i Myrkdalen, skianlegget med undertegnedes favorittstolheis. Prognosene for en skidag så mørke ut etter at nordmannen Henning hadde forspist seg på frokostbuffeen. Men, utpå formiddagen kviknet han til og vi kom oss avgårde. Mens vi klamra oss fast i Volvoen og skiftet til plastsko i nordlig kuling med storm i kastene, var det bare så vidt at hengslene klarte å holde bagasjeromsdøra ifra å seile sin egen sjø.

 

Dårlig sikt kastet oss inn i skogen, ikke feil..Akkurat nå regner det på Voss men, vi krysser fingrene og satser på at snøen laver ned på fjellet.

 

GSODT

- Magnus

 


Lillebror i fjellheimen

Som smørøyet i julegrøten ligger Strandafjellets lillebror midt i den sunnmørske fjellheimen. Siden Roalden på Strandafjellet var stengt og Egga så ut som ei fransk kuleløype satte vi Volvoen i tredjegiret og rullet vinterdekkene i retning Fjellsetra. Anlegget har ikke nye stolheiser og varmestuer å skryte av, men snøen var upåklagelig og prog-skiene fløyt som dupper i ei stille ørretelv.

 


GSODT

- Magnus

 


Følg med

Majour bloggpost upcomming - stay tuned

 

 

 

- Sondre


Chamoshred'11


Sondre 


Chamonix har igjen fått besøk av kremen av norske frikjørere. Magnus og jeg sank inn i herregårdsvognen tidlig søndag morgen, dro stripa hele veien til Gardermoen, og etter en dag med reising var vi fremme i gode venners lag i dalen. Det hadde faktisk snødd her nede hele dagen, så mandag var vi tidlig oppe og testa forholdene. Vi fikk et par fine turer i sæærs god snø, men tåka kom på oss som julkvelden på kjerringa(lol). Tirsdag var været på vår side, så skyene holdt seg nede blant almuen i dalen. Oppe på fjellet var det bloggesammenkomst med Kollektivet og syyykt mye lettbeint shred. Boardbabes and skieurs united!

 

I dag har vi gjentatt suksessen og herja i Brevent. Været er heeelt insane, meget pandavennlig bluebird. Solve, Sondre, Magnus jeg holdt det ekte på fjellet, mens Henrik var nede i dalen og knaska piller og gassa seg med fondue. Det ble noen turer i hotel-facen, før vi gikk opp over cornu-heisen og knipsa bilder. Sondre hadde som vanlig alt for mye energi, så han ble sendt opp i sida for å bygge hopp. Til tross for krass kritikk fra juryen i solgropa, ble hoppet så bra at vi runda av dagen med et par fiffige saltomortaler.

 


Sondre Aerial


Magnus


Magnus


Henning


HenningHenning


Henning backflip

 

Magnus


 

Takk for oppmerksomheten, kjære leser. Vi kommer tilbake med mer.

 

-H-dawg aka tweake-Henning


G-Code/Huckers - The Way of G-Code
 


Sogndal CrashFæst

Sogndal er Norges saftbygd, go Lerum. Check...

 

Henningsen kom flygende nedover til paradiset og plantet dermed et svært fotavtrykk mitt i panna på Fredric Hauge. Fornøyd med det, men med en påtrengende samvittighet tok han bussen inn til Sogndal sentrum og fant en sofa vi kunne surfe på i helga. Davidsen kom durende fra tigerstaden og med medvind og hjemlengsel gikk turen akkurat raskt nok til at løpermøtet gikk i boks. Check..

 

Siden været og føret var upåklagelig fant vi vel egentlig ut at å starte konkurransesesongen med tryning var en kjempeidè. Check.

 

 

 

 


Stemningsrapport

Her er en ørliten edit fra onsdagens krusing. Selv om alt for mange ivrige sjeler har gjort det det de kan for å sette et førstespor i den nye snøen som har kommet, ligger det fortsatt litt styresnø igjen til de av oss som er villig til å traske noen raske minutter for det.

 

 

 

- Sondre


snø

Etter lange tider med bluebird og mye jobbing med brilleskille og veldig steinete linjer har det endelig kommet noen skyer denne retningen også. Det har lenge vært meldt hvit nedbør bå vår kjære yr.no men det har liksom bare blitt utsatt og utsatt, helt til onsdagen. Da kom de sårt etterlengtede skyene, og kort tid etterpå dalte det hellig vann ned fra himmelen. Det kan meldes at stemninga var relativt høy akkurat da.

 Tanken på at torsdagen skulle brukes til topptur med klassen dempet heller ikke stemninga. Turen gikk fra toppheisen i Flegere og rett opp over et pass, så noe transport og opp en coloar og videre opp på denne toppen, ved ukjent navn.

 

 
På den siste etappa på bildet over ble a-laget noe toppkåte og vi holdt høyt tempo den siste biten. Da kan man ikke gjøre annet en å ta det tradisjonelle barisbildet på toppen med skredsøker, selvfølgelig.

 

 

De infødte stilte såklart gjerne på tilskuerbenken når det var såpass macho utsikt å melde om.

 

 

Nedkjøringa var av himmelsk nysnø men ikke av det aller største kaliberet. Guider har av en eller anne grunn tendens til å ta studenter for å kjøre slappt på ski, for ikke å snakke om viktigheten av å ikke slå seg midt ute i ødemarka. Noe han helst sa så ofte som mulig.

 

 

- Sondre


Taxi Driver

Mens det ser ut til å være mer en nok snø å melde i fedrelandet fortsettes den stadig hardere kampen om noen urørte svinger i Chamonix.

 

Mandag var Henning og jeg i Courmayeur for å sjekke forholda der den nest siste skidagen hans. Det endte selvfølgelig med at vi brukte mye av dagen på å gå til en renne vi hadde trua på. Innsteget var ikke så egnet for slalomstøvler og staver, men det gikk. Til tross for litt mer is i bindinger en hva som er ønskelig kom vi oss ned.

 

I dag var det gåing i brevent som lå i fokus og det var noen svinger å hente på toppen der og.

 

 

 

- Sondre


Brevent

Som kjent har det den siste tiden vært relativt lite nedbør å melde i Chamonix og området rundt. Det er faktisk intet mindre en 3 uker siden sist nedbør, og værvarselet viser bluebird og solide plussgrader en stund til. Stemninga er så som så og det aller meste som bør kjøres er kjørt, tror de fleste vertfall. For de som leter litt ekstra fins det faktisk noen urørte svinger å få fortsatt. De siste dagers kraftige plussgrader gjør også sitt for at svingene som tas faktisk setter spor etter seg.

 

 

- Sondre


NordVest

Det var stor ståhei og køkultur som på Juvass i det heisen i Hovden putret igang i helga. Oppdal Skisenter and Bikepark meldte om 30-40 cm helt nye snø og folket lot selvsagt ikke vente på seg.

 

Det var T-kroken som shuffla oss opp, nesten helt, til myra på Lørdag. Selv om man ikke når det aller beste fra den høyden var det ikke en kjeft som klaget. Men, etter den tredje avsporingen måtte heiskarene kaste inn håndkledet å stenge for dagen.

 

Søndag fikk de, etter litt om og men, fart på stolheisen. Sola glimtet til innimellom og Hovden fikk vist seg fra sin bedre side.

 

 

 

 


Schnø på linsa

Her kommer nok en 2minutter, denne gangen fra Vangslia, 22-23. januar. Henning kom oppover fra byen for å mørne lårene litt før han stakk til Chamonix. Mens undertegnede holdt samfunnets hjul i gang ble det heftig soulskiing i fjellet.

 

Etter en lang frokost bestående av Egg og Bacon alà Skjetne ble det noen runder på søndag også.

 

 

- Magnus

 


Tar beina fatt


Etter en uke i Chamonix er der foreløpig lite nedbør å melde. Gradestokken klarer enda ikke å bestemme seg helt for hvilken side av 0 den skal ligge på og resultatet av det er stort sett skare og hard snø. Etter flere skuffende forsøk utenfor løypa heisbasert har det blitt skremmende mye løypekjøring de siste dagene. Samtlige i klassen har nå gått til anskaffelse av randoutstyr og det ble det tvingt fram en liten topptur blant de ivrigste. Godt vær og god stemning var nøkkelord, helt til vi kom til toppen. Der møtte vi noen ikke inviterte skyer som gjorde sitt for lysforholdene. Til tross for noe varierende snøforhold på nedturen er det vertfall sikkert at det var godt med litt pudder på skia.

Når den heisbaserte frikjøringa begynner å helle er det helt klart at området over var en lekeplass jeg kommer til å benytte meg mer av!

 

Ganske klar for å endelig sette de første spora i løssnø!

 

For å stille forberedt til de store dumpene kommer har vi søk og gravetrening med innleide Cato Lægreid.

Siden værmeldingene ikke spår plagsomt mye nedbør den neste tiden er det ikke annet å glede seg til en at det kommer en gjeng klovner som skal stå på langrennski mens de drikker julebrus og snakker i telefonen med moren sin, samtidig.

 

Ja du gjettet det!

 
- Sondre


Chamonix 2dayEtter mye finfin steinkjøring i oppdal i Juleferien er skia fiksa etter alle kunstens regler nede i garasjen. Kan ikke si så mye mer en at så langt så har en brukbar mengde araldite à la extreme og noen godt plasserte skruer holdt, og lommeboka krysser fingra for at det holder en god stundt til.

 

 

 

Etter at en kort introduksjonsuke på AE er over har det blitt tid til litt shredding på eget initiativ. Stedet er La Brevènt og været er det ikke noe å si på. Temperaturen har ligget rundt 0 grader +/- litt nede i byen siden vi kom, men på mellomstasjonen i Brevent var det helt andre forhold. Der var det +24 grader i sola og snø som kan minne faretruende mye om den vi er vandt med å se i påsketider i Norge. Gitt at det er en stund siden sist snøfall er det selvfølgelig flere som har tenkt tanken å bevege seg utenfor preparerte løyper og alle sammen har lagt igjen sine spor. Til tross for dette var det mulig å finne kjørbar (påske)snø litt rundt om kring. Her er linket en liten edit fra i dag.

 

http://vimeo.com/18825312


Ådalen så klart!

 

Overskriften er hentet fra pensum på NTNU, men Ådalen kan faktisk by på finfin kjøring også for oss dødlige. Siden nyttår har det kommet små påfyll av ferskvare, snødekke var tynt noen plasser, men i diverse dalfør, med suspekte navn, var snøen av godkjent kvalitet (nå regne jeg med at alle som befinner seg i tranktene der smalahove er hverdagskost humrer for seg selv og tenke at, dem skulle bare vist).

 

 


På flyttefot

 

 

Etter febrilsk pakking utover natta og utsjekking av huset for 3 mnd var turen i gang. Etter å ha møtt med Resten av gjengen fra Active Education og sponsing av flyselskapet med endel kilo overvekt har det nyeste medlemmet i Noble sjekket inn i Chamonix v/ insted ChamBed . I byen laver det ned og det skal være gode forhold i fjellet. Etter en dag med litt administrativ crap og en kjapp omvisning i byen starter chreddinga. Følg med!

 

- Sondre


Ser du sola du Ola

I god Nord-Norsk tradisjon måtte vi, etter gårsdagens store lovnader om sol, heilgardere oss med en soldans i kveldsmørke. Resultatene lot ikke vente på seg. Før hanen stemte i med et gal verden neppe har sett maken til var nemlig sola høyt på himmelen. På tur til heisen møtte jeg på Hans Marius, en kar som sliter seg gjennom hardt pensum på OVS, han var slett ikke fremmed for noen turer i sola. I heisen sto DJ Big Red for underholdningen, og etter noen turer på varierende snø satte vi kursen for varmere strøk.

I Vangslia var det folksomt som vanlig så vi tok beina fatt og ble belønnet med ganske bra forhold til Oppdal å være.

 

 


Stølen til topps

Toppheisen i Stølen åpnet idag. Nordavind fra alle kanter hadde herjet litt med snøen, men på de rette plassene var det fin snø å spore for ivrige jegere. Videoen under er fra en av rennene. Yr.no lover sol og God Stemning i morgen!

 

 

- Magnus


Godt jul og god nyttår!

Høsten har vært lang, det samme har tiden siden siste post fra gjenget i snyen. Men, omsider har Nord-Vesten lagt seg godt til rette i dalom, så nå braker det snart løs.

 

Nytt av året er at Sondre Lindkjølen skal holde oss oppdatert på huckeforholdan i Chamonix, lurer du på å peike snuten den veien i vinter kan det være lurt og svinge innom noble for å sjekke updates fra den kanten.

 

Resten av hurven er litt stuck med studie og jobb, men kommer selvsagt til å couch surfe ned til unge lovende Hr. Lindkjølen en tur eller to. Selvsagt blir det også i år en del gode vibber fra sauebøgda.

 

 Skulle du fundere på å gå til anskaffelse av nye ski er forresten ikke noen tvil, pressa på Lønseth går for fullt..

 

Håper alle har kjøpt seg krutt og kanona til nyttårsaften. Godt Nyttår!
Foto: Nils Magnus Nilssen

 

 


Påska er PÅ

I følge VGs spådamer skal det beste påskeværet være å finne i nord. Foreløpig ser det ut til å stemme bra og med de siste ukers snøfall er alt duket for en knallpåske. Jeg og Nilssen har tjuvstarta med et lite fotomission eller to rett utfor stuedøra.


Alle bildene er tatt av Nils Magnus Nilssen.


Avslutter med bilde av Istind, fra rettsida.


- Magnus


Alps 2010

Nå har vi vært hjemme i trivelige Trøndelag ei stund, og kan se tilbake på en særs suveren alpetur. Vi har fått sett oss rundt, oppdaget nye favorittsteder, og blitt mer sugen enn noen gang på å dra tilbake. Neste år blir det definitivt ny hurratur, vi har mange flere fjellsider å spore.
Etter en del posting på starten av turen, ble moralen slappere, og behovet for å se fem episoder av The Wire hver kveld ble konstant. Dermed blir det et lite tilbakeblikk her.

Når vi var ferdig med Courmayeur, dro vi nordover for å sjekke ut Andermatt og de sveitsiske fjellene. Her fant vi oss godt til rette, og ble ei uke. Skjetne sr. kom nedover for ei langhelg, og da ble det standsmessig hotell og biff hver dag. Andermatt er jo et frikjøringsanlegg uten like, med store muligheter på Gemsstock. Her fikk vi en del fine dager, men siden byen stort sett består av pudderhungrige svensker med feite ski, ble det ene pudderfallet et eneste stort ræs etter førstespor. Vi tok en tur over til Sedrun en dag for å se oss rundt, med stort hell. Her var det mye urørt mellom heisene, og nesten ingen svensker. Godt. Etter hvert ble snøen veldig vindpåvirket, og når sponsorsjefen dro hjem, fant vi ut at det var på tide å dra til Østerrike og litt gemütlichkeit.

Godt med alpetur! 

Snow-Forecast spådde pudder i Hochfügen, så valget var ikke så vanskelig. Siden det var noen dager til dumpet kom, fant vi ut at vi skulle sjekke ut Montafon. Etter en FWQ for noen år siden med et par heftige klipper frista det å ta turen dit. Vi var ikke helt heldige med vær og føre, så skimessig var det en liten bomtur. Det var full vår nede i dalen, men oppe på fjellet var det halvkult. Vi dro til Hochjoch, spotta linjer, kjørte litt minigolf, og kjørte ikke minst en helt ellevill skitunnel. Rad for sure bro! Vi ble så überhappy at vi feira med babb og cola i dalen, som de storkara vi tross alt er.

Skitunnelen ble litt kjedelig etter to-tre turer, så vi pakka sammen sysakene og hoppa på toget til Fügen. Etter fjorårets suksess, var forventningene godt over middels. Hochfügen skuffer ikke, og vi fikk et voksent dump. Her var vi godt kjent, så vi shredda som bare nordmenn kan, med powder til navlen. Ryggen opp heiskars høyre fra toppheisen er jo uendelig, her var det bare å ta for seg med snadder. Vi gikk flere lange turer og fikk sykt mange råe nedkjøringer. Ei rett og slett konge uke i Hochfügen ble et fint punktum på årets alpetur, med god stemning og ikke minst helfet og super-rad skikjøring. Nå kjente vi på gikta at det var på tide å dra hjem til gamlelandet.Onsdag 10. mars ble en lang dag, med reising hele dagen fra Fügen og helt til Voss. Her var det duket for startskuddet for frikjøringscupen, og det var hyggelig å se igjen gamle kjente og føle litt på konkurransenervene. Kvalikken ble kjørt i Bodegaen, i år som i fjor. Det er jo begrenset med muligheter i denne fjellsida, så det var bare å gi full gass og satse på det beste. Med ultrarævva føre og variabelt lys ble det uten tvil spennende. Magnus og Ola satsa alt og tryna dessverre, men det er som kjent bedre å gå på snørra enn å ta det rolig. Henning sto igjen helt til sist, men kjørte bra, og det holdt til ledelse etter kvalik. Finalen ble avlyst pga elendig vær og føre, så da ble resultatene fra Bodegaen stående. Noble logget med dette vår første seier i cupen, og flere skal det bli! Vi feira med BØTTÅ på fleischer, og det gikk jo som det må gå..Foto: Per Finne

På søndag kjørte vi mil etter mil hjemover, og det skal sies at det var godt å komme hjem. Likevel sitter vi allerede å planlegger nye turer til våren og neste år! 

Takk for turen!


Helt OK

 

 

En understatement i overskrifta er på sin plass. Hadde vi skulle skrevet rett fra levra dag, ville det nok blitt brølende caps lock og utropstegn over flere sider. Torsdagens sjefsavgjørelse om å bli lengre her i Courmayeur enn først planlagt var kanskje det smarteste vi har bestemt på lenge. Mens ting i Serre Chevalier visstnok har vært labert med alt for mange turister, har vi nok hadd årets beste dager her! Skyene ga oss det vi trengte for å virkelig ta for oss av godsakene, i form av en god porsjon pudder. Puter, bratte skogsglenner, klipper, evig bra!


 

 

I går snødde det fremdeles, så vi holdt oss i skogen. Helt alene, slik vi liker det. Bildene sier sitt.


 

 

 

 

Dagens svev!

 

 

I dag letta skydekket, så vi har stort sett satt på fart og kjørt laps i fjærlett pow og bluebird oppe i fjellet. Går aldri lei av det heller...  Nå sitter vi på byens beste, det vil si eneste, bar med internett og nyter en kald pils og peanøtter. 

 

Ciao :*

 


Courmayeur

I går brukte vi tida på å se oss litt rundt i Courmayeur. Det er frekke glenner og pillows så langt øye kan se. Vi møtte på en gjeng norlendinga og hang oss på dem en tur. Det var fin cruising på toppen, før vi endte i en helt usporet bekkdal, etter litt knoting var vi nede ved gondolen igjen. Den siste turen ruslet vi, til stor frustrasjon for skipatruljen, et stykke opp for å få noen bilder. Siden de italienske frasene ble mer og mer aggressive, fikk vi i all hast knipset noen bilder før vi kjørte italiensk moguls ned til dalen.Henning finner fin snø i Courmayeur. Foto: Magnus Davidsen

 


Magnus, foto: Henning S. Skjetne

 

 

Vi er fortsatt i Courmayeur. Planen var egentlig å reise videre i dag, men vi kjente på gikta at det kunne lønne seg å bli noen dager til. Gikta tar som kjent aldri feil, så i dag har vi snødd ned. Dessuten er pizzaen og kaffen for god til å reise fra..


...

Magnus


Siste Chamonix - ENSA og Le Tour

Mandag 15.2

Martin hadde gjort heftig research og var evig gira på en tur i ENSA coulouiren. Etter tips og råd fra et par rutinerte skipatruljekara, tok vi turen for å sjekke ut forholdene. Martin drev litt finfin miksklatring og fant ut at forholdene var bra. Etter at alle hadde knotet seg ned inngangen av renna, ventet knall kjøring og syre. FotoHenning var, som altid, ivrig på SLRen..

 

Sondre, Henning, Magnus og Martin på toppen av Brévent. Foto: Pierre

 

 


Martin klatrer ned den første delen av ENSA, foto: Henning Henning tar seg en sup kaffe ....... før han ønsker Martin god tur ned.Sondre, foto: Henning Martin, Sondre og Magnus gir gass.

Etter en evig god biff til 13 euro og litt nerding på Elevation 1904, ønsket vi Martin god tur hjem og hoppet i loppekassa. Martin satt forøvrig våken og programerte JAWA hele natta, før han i ørska hoppa på bussen til Geneve og videre hjem til studier og gode middager på fancy resturanter.


Tirsdag 16.2

Vi fant ut at vi måtte sjekke ut Le Tour også før vi stakk videre. Det var briteparadis og heiskø fra helvette. Det meste var moguls på fransk, men det var noen renner som var fine. Sondre flækka på med en sylfrekk lang 3'er ut en fin skavel, så dagen ble berga.

 

Sondre tar en laaang 3'er i Le Tour, foto: Henning S. Skjetne

 

Vi har hatt en liten internet-issue, men omsider har vi fått karra oss til en halvsløv tilkobling. For øyeblikket er jeg og Henning i Courmayeur og nyter pudder, pizza og espresso. Sondre har peika snuten hjemover og skal kjøre hardt på North Face Ski Challenge i Åre.

 

More to come !

- M


Chamonix 2

På lørdag var det trivelige hostellets dager talte, så vi ble nødt til å bytte til et mye mer luksuriøst 1-stjerners hotell. I god tro om at taxi var billig lot vi latskapen ta overhand og bestilte en svær doning, med plass til minst fire flyttelass. Etter at sjåføren hadde lastet av omlag 120 kg bagasje, og krevd gebyrer av en annen verden for jobben, kom vi oss omsider inn. Hotellet som vi bor på nå er, som en noe skeptisk fransk madam påpekte, et lite og rolig hotell, uten internett eller andre frynsegoder som hostellet hadde å by på.

Nå var det Sondre som var blitt velsignet med en trøblete mage. Så etter at vi var kommet i orden på hotellet stakk vi andre opp i Le Flégère for å sjekke forholdene. Sola stekte og snøen var betraktelig tyngre, men det var fine forhold for å traske litt og få noen bra bilder.

 

 


Magnus, foto: Henning S. Skjetne

 Martin på toppen! Foto: Henning S. Skjetne

 


Martin kjøre bratt.. Foto: Henning S. Skjetne

 


En liten spasertur må til når det meste er sporet. Foto: Henning S. Skjetne

 

Magnus, foto: Henning S. Skjetne

 

Etter en tur med mye rusling var det finfint med en stopp på bagel heaven..

 

 

Idag stakk vi til Brévent å kjørte den klassiske ENSA-couloiren, bilder kommer.

Stay tuned!


Chamonix - fæsjnebly L8

Tirsdags natt la vi avgårde mot Gardermoen. Henning og Martin hoppa på nattoget og våknet etter sigende bare en gang for å konstatere at snødekket fortsatt var tynt på Oppdal. Jeg og SondreDaniel fyrte opp den alltid like trofaste, Peugeot Partnern, og kjørte nedover. På Gardermoen var alt som vanlig, flyvende mennesker (sjekk bildet), billig taxfree og alt for tung bagasje. 


Gardemoen...

Flyreisen gikk unna på to blunk og i Geneve hoppa vi på den første og dyreste bussen i retning Chamonix. Etter to timers tynn melding og duving svingte bussjåføren aka Pierre inn på togstasjonen, lempa ut bagasjen vår og pekte ut retningen til Hostellet vårt så godt han kunne. Omtrent 35 meter senere var det på tide med første pitstop. Turen videre tok oss 13 pitstopp og utallige fraser franskmenn heldigvis ikke forstår. Hostellet Henning hadde booket på forhand var alt annet et luksus, men til den nette sum av 16 euro natta var det gode greier. Når man i tillegg får dele rom med en i overkant snorkete New-Yorker og den triveligste datanerden Pennsylvania har fostret opp kan man ikke klage.

Den første skidagen vår var i overkant tåkete. Skyene hadde virkelig funnet seg til rette og så ikke ut til å slippe taket med det første. Heldigvis fant vi den minste minigolfbanen i Le Flégère og berga dagen.


Total whiteout, foto: Martin Gammelsæter

Fra Torsdag av sank skydekket enda lenger ned i dalen og i løpet av natta kom det 40 narvikcentimeter. På toppen av Le Flégère kom vi over skydekket og fikk finfin kjøring.


Sondre på toppen av L'Index, foto: Martin Gammelsæter

Fredag hadde Martin mageproblemer og jeg hadde en bad-shoe-day, så Henning og Sondre stakk opp i Brévent og tok bilder. Skyene lå lavt, men tåka kom sigende inn med ugjevne mellomrom.Sondre på Brévent, foto: Henning S. Skjetne


Brévent igjen, foto: Henning S. Skjetne

Vi hadde en episk dag i går!
More updates to come, stay tuned!


Kvitfjell

Etter ferske rapporter om ferske varer på Kvitfjell hoppa jeg i bilen, alt fortidlig, fredags morgen,  for å rekke å spore litt snø før telemarkfestivalen tok av for fult. Fjellet var definitivt hvitt, det var med andre ord snø nok til alle. Etter noen oppvarmingsrunder i nærheten av løypene la jeg sporene på baksiden av "fjellheisen". Der var snøen upåklagelig og til tider veldig dyp. Til tross for at det ble en god del knoting etterhvert som grantrærne ble vel klengete endte jeg opp med en del bra turer.
FIkk filmet noe med hjelmkamera, men pga. en lite samarbeidsvillig Fujitsu Siemens har jeg ikke fått redigert sammen noe enda.- M

Stølen

Det er løypekjøring som gjelder for tiden. Snøen lar vente på seg, og i mellomtiden er det bare å prøve å prikke skiformen før vinteren, forhåpentligvis, setter inn for fult. De kalde blå sørger imidlertid for ypperlige forhold for de med skarpe stålkanter og varmblodige tær, evt. de med varme i skoene.

Værmeldingen lover ikke bra for øyeblikket, men langtidsavdelingen hos Yr har tatt feil før, så det er fortsatt håp å spore.

Det meldes om flotte forhold i Storlidalen, så en topptur hadde ikke vært galt. Håper på å få ruslet en tur i nærmeste fremtid.


- M

Pudder og P-tex

Martin og Henning kom rullende inn fra byen idag for å bryne seg på pudder og steinsliping.
Det var bikkjekaldt og tærne kjennes fortsatt ikke som på julekvelden, men
humøret var på topp og Snøen var fjærlett. Vi stakk østover og endte opp med å ofre både såle
og kanter til snøgudene.


Paradis-ich...


Etter litt sutring og en kaffepause, kom SondreDaniel flakstrende, stoka som aldri før, og for
å spare de siste restene av skiene la vi sporet nærmere heisen. Der er det blåst opp noen
små dropper, så dæ va kjøle trevvle.Ikke noe å si på været, regnbue og minus 17 grader er vel ikke hverdags?


Sola gikk ned og etter endt dag var det bare å bunkre opp med P-tex og fikse skiene til morgendagen,
Henning og Martin stakk tilbake til urbane strøk for å file kanter, men er seff tilbake
til helga.

Det er med andre ord bare å be til snøgudene og krysse fingrene. Tips om pudder i inn og utland mottas med takk.

GodtNyttÅr !

Da kan vi ønske TjueTi velkommen. Oppe i det kalde nord er det kunstsnø og sære finske romaner som gjelder. Julepynten holder på å finne veien ned i pappeskene og opp på de kalde mørke loft. Mandag peker jeg og mine følgesvenner snuten mot Oppdal, der det forhåpentligvis er brede ski og snømåking som gjelder. - Magnus

Veeeery long time, no see....

Etter en bloggtørke lenger enn et vondt år er vi omsider tilbake. Oppdal skisenter har omsider vært heldige med været, og selv om natursnøen enda ikke forringer nattesøvnen ser det ut til at de skal klare å åpne på ordentlig i stølen nå til helgen.

I vente på folkelige forhold i sauebygda har det blitt noen turer til kvitfjell, som har kunnet skilte med bra forsesongforhold.

Vi satser nå på at vinteren er på G også her, og satser friskt mot en ny sesong !


henning 500 p pute
Bilde: Henning flekke ned ei frekk pillowline under fjorårets alpetur.

Xfree

56941

Nå i helgen braket det løs med Xfree på Volda/Ørsta. Oppdals nye mafia stilte selvsagt mannsterk og kneip noen gode plasseringer. Ola Solheim som har levd livets glade dager down under har fått spent på seg fjellskiene og slå like så godt til å vant hele rukle. Grattis! Bjørn havnet på en finfin 11. plass og tok dermed årsbeste, mens magnus knep 6. plassen.

Kort artikkel på Friflyt finner du her.


Ellers så får vi beklage den tidvis dårlige oppdateringen i det siste. Vi satser schtoooort neste år, og spammer som vanlig facebook når det skjer noe. Sit tight og nyt vårsolen


- Magnus

Skippertak

Da var det gått litt over en uke siden vi kom hjem fra alpeland, uken har blitt brukt til stadig større skippertak for å få skolearbeidet på rett kjøl igjen. Som lovet kommer det nå litt om John: John er en sympatisk og koselig vestlending med stolt vestlandsdialekt, nesten, helt fri skarre-r, og andre sjenerende avarter av lydhermende bokstaver, fra vestlandets mer sørlige deler.

 

For å oppsummere turen i all korthet, det var fint vær, skare og slush om hverandre den første uken. Mot helgen kom det noe snø og søndag endte opp med å bli en gulldag; sol fra skyfri og finfine mengder snø av den svært tørre typen. Utover uke to snøva det tett nærmest uavbrutt, så vi fikk kvistet Østerriksk granskog av ypperste kvalitet hele uken.

 

Turen fristet til gjentakelse, så hvis dæ snøva i Hochfügen neste år, så er vi nok på plass.

 

 

Under følger noen bilder, Magnus leker fotograf.

 

pillowheaven

Pillowheaven

 

henning 500 p pute

 

 

henning rusle 500 p

 

 

in between 500 p

 

 

magnus henning 500 p

Magnus og Henning skuler stygt på Østerrikske turister som ploger forbi...

 

henning bw 500 p

 

 

hening 500

 

 

henning 500 2 p

 

 

 

Over og ut !


Happy Hochfügen

Forrige lørdag dro Magnus, John Markus og Henning fra dårlig føre i Norge til høye fjell og forhåpentligvis masse snø i Alpene. Vi vendte snytskaftanj mot Hochfügen, og glade er vi for det. Etter mye vind og litt dårlig føre den første uka, kom snøen sist helg, og sola slo til fra skyfri himmel på mandag. Det ble en såkalt epic dag, med bluebird og masse Pulverschnee!

henning 500 p 2

Henning i siget

john 500 p

John i siget

magnus 700 p

Magnus i siget

john 700 p

John litt før han kom i siget

magnus 700 p 2

Magnus svinger om du lurte

henning 500 p

Henning tar kvelden

Siden vi sitter på halv-episke og godt innrøkte Rainer´s cafe i Fügen som skal ha masse euro for litt internett blir det ikke så mange ord i denne omgang. Flere bilder, mange flere ord og et eget avsnitt om ursunnmøringen John Markus kommer over helga!

xoxoxo,
JM, M, H


Nyttårsaften

Her kommer en liten og forsinket snutt fra nyttårsaften i Nord. Filmen er fra Målselv Fjellandsby i Målselv. Anlegget består stort sett av korte smale bakker, men innimellom den forvokste bjørkeskogen finnes det små åpninger med trivelig terreng. Det er potensiale, men de trenger heis over skoggrensen.

- Magnus

God natt!

I nord har snøen omsider lavet ned i store filler de siste dagene. I dag har tok vi turen til Steilia, et lite alpinsenter i bardu (www.bardualpin.com). Her er heiskortprisene like folkelige som folk flest og kaffen god som aldri før. Det var fantastiske forhold så ingen orket å ta noen bilder. I stede pakket vi bilen etter at kveldsmaten var fordøy, og la i vei til Målselv store stolthet, svingen i Målselv fjellandsby. Jens (blitz) Inge Furu er en stolt eier av proff blitz og sammen med Nilssn var de et radarpar både foran og bak kameraet.

Godt nyttår !
- Magnus -

magnus 700

jens 340magnus 360

Jens Inge Furu


Bilder: Nils Magnus Nilssen og Jens Inge Furu

Dagen før dagen

Da var det omsider dagen før dagen. Dagen for julegrøt, julestevning, julehandel (for de trege av oss), pynting av juletrær og kanskje en siste tur på ski før jula på alvor setter inn. Vi i Noble ønsker alle en knakende god jul!

From all of us to all of you, a merry, merry x-mas !
GOD JUL !

Bærre lækker førjulskos

Etter en lang tørke på bildefronten kommer det nå en oppdatering av ståa her på Oppdal. Litt er fra åpningshelgen, resten er fra lørdag. Det var finfine forhold i Stølen og mens flertallet befant seg på kunstsnøen  i Vangslia fikk vi en knalldag med episke forhold.

"Bob, bob, ikke sant?"
Det kan du si...
" Ja, vi får no håp det bli likar i morra!"
"Jau, det hadd no vorre bærre lekkert..."

God Jul : )

Tidlig sesong på Oppdal:

bjrn pudder
Bjørn S. Aasan

bjrn huck

martin pudder
Martin S. Aasan

martin huck copy13. Desember:

bjrn 2

henning 1
Henning

henning 2

magnus 2
Magnus

magnus 1

martin 1

martin 2

sol

1

bjrn 1

bjrn 3

bjrn 5

bjrn spray

henning 3

magnus 3

magnus 4

magnus bratt copy

bjrn bratt

Alle bilder av Jørgen S. Aasan
Pudderstart på Oppdal

Da var sesongen i gang og som mange seff vet var det sykelig bra forhold på Oppdal også i år. Så bra var det faktisk at vi ikke har tatt ett eneste bilde. Spådommer for fremtiden låver bra så bilder og vakre alfabetiske kombinasjoner kommer før du vet det.


- Magnus

SnØ

For øyeblikket snør det på Oppdal. Det er kaldt i været og kanonene går for fult. Muligheten for en liten "miniåpning" til helgen ser ut til å være til stede
hhwebcam
Kanonene i Vangslia.

vannhopp

video:vannhopp

Liten film fra vår tur til Meråker på vannhopp. 

freeride.se

fva2008


Du kan nå se vårt bidrag til freeride.se sin filmkonkurranse. Enten ved å besøke www.freeride.se eller ved å følge denne linken.


Juvass - Skyer og sol

Jøu jøu, en ny dag har gått i fjellom, og for en dag! Da vi ankom breen kl hall 9 så det veldig dystert ut. Tåka lå tett og fra kafèen kunne man så vidt se to heismaster. Etter noe om og men kom vi oss i heisen. Stemningen var dyster, men så...

Bilder sier mer enn tusen ord:
heistke

fjell tke

Det var med andre ord en fornøyelse å komme seg over tåken. Føret var upåklagelig. Fra parken meldes det om kenguruflips og god stemning. Også i dag ble det mye teknik, det blir bedre tur for tur. Morgendagen loves og bli en rekorddag både med tanke på vær og heiskø.

Her er noen glaknips fra i dag:
hennong og gunnar
Gunnar Stensheim og Henning poserer som vanlig vellvillig

anders        hoffstad og martin
Anders Fossland                                                                             Espen Hofstad og Martin Andersen

breen
Mot slutten av dagen lettet tåken helt og breen ble badet i høstens vakre sollys.

- Magnus -

Juvass - Første dag på ski

Etter alt for mange kaffekopper og noen få timers søvn kom vi oss i bakken. I det vi rundet kneiken og kastet et blikk mot breen så det heller labert ut. Men, alt som glinser er ikke is. Det var faktisk riktig så hyggelige forhold. Nesten slush. Jibberne melder om en park i finfin stand.

Dagen i dag har gått med til tekniktrening. Etter en alt for lang pause fra skiene må det sies at det var noget rustent. Vår emininte fotograf Hoffert har ikke fått tatt noen bilder enda, men med finvær i vente satser vi på å få noe i morgen.

- Magnus -

Det e Turan som TælleNoble følger selvsagt de normer og regler som gjelder på en ekte norsk fjællhøtte.

DET E TURAN SOM TÆLLE

Juvass

Jeg, Henning og Bjørn fikk omsider stappa gobilen til henning full av skiutstyr, soveposer og godt humør. Etter en sving innom statoil for luft og toppidrettsmat (hamburjare) smatt vi lekent inn i bilen og rulla, litt baktung, over dovre. En kort svingom på Vågås rånestripe senere var vi på Lom. I skrivende stund har vi parkert bilen og rota oss inn på hytta.

Den er egentlig et kapittel for seg selv. Peis, dobbel stue, to soverom og kjøkken med oppvaskmaskin. Herlikt.

Middagen står på bordet om 5min. Morgendagen melder om OK vær på breen. Vi satser på at det bedrer seg, vi tenker å bli til lørdag før vi stikker opp gjennom Dalom mot Turtagrø og fjellfilmfestivalen.

Video og bilder kommer når latskapen har gått over.

- Magnus -

Fast Forward

video:ff web

Her er vårt bidrag til Bergans/Fjellfilmfestivalens filmkonkurranse.

Homsedal Freeride!

10-12 April sto Hemsedal Freeride på programmet. Vi dro nedover med far Aasan, klar for ny innsats etter litt labre resultater i Lofoten. Tett snøvær så ikke helt lovende ut dagen før kvalifiseringen, men vi våknet til knallsol og 15 centi kvalitetspow: ) Nesten for bra for konk...

071bergimg9559
Kvalikkfacet med verdens flateste landinger - men sjekk forholdene! Foto: Vegard Breie

Alpinistene startet til en forandring først denne gangen. Pussig, kanskje det hadde noe å gjøre med føret og lyset å gjøre? Rikskanalen krever gode bilder fra heli...
Bjørn stilte til start for første gang, men var rolig som aldri før. Han kjørte iskaldt og kontrollert, og var godt fornøyd. Dessverre holdt det ikke til finaleplass.
Magnus kjørte som bare en født og oppvokst i en lavvu kan, men holdt litt for hardt på bremsen. Guten fikk unødvendig mye trekk på flyt. Bra kjørt læll, vi fikk store lovnader om gass på X2!

142bergimg9953
Klage itj shø! Foto: Simen Berg


143bergimg9956
Også fine forhold for billig steinsliping av såle. Foto: Simen Berg

Telemarkkjørerne måtte starte sist, så jeg fikk smake på hvordan det er å vente timesvis på start. Ble en god cowboystrekk på toppen, må jo huske å jobbe med googletan´en. Bomma litt på linja mi, men holdt meg på beina og det holdt til en trivelig 9. plass.


158bergimg9923
Asle Tangvik er kungen på ei ski - respekt! Foto: Simen Berg

Silje Vole redda æren med bunnsolid kjøring og årets høyeste dropp. Hun kjørte inn til en suveren 2. plass, og slo mange rutinerte høna. Massive gratulasjoner fra Noble!

067breievb08832
God stemning i målområdet med burger og bra vær. Magnus slår av en prat med Lars Tore som kjørte heftig, Henning scooper resultater. Foto: Vegard Breie

På grunn av schettvær på lørdag ble finalen kansellert. Vi dro en snartur i heisen, men surna og dro hjem for kvalitetskjøring i Oppdal - så klart!


Homsedal OUT(?)


-Henning

Kommer snart!

Bilder og ord kommer asap fra Hemsedal, X2 og Røldal: ) arg

Hoillj på mor di!

Hænning aka Pusen

I ekte BigTrix stil aka norweglish aka norsk + engelsk = <3 kan vi nå konstatere at Henning er blitt Pusen, Henning aka Pusen

Han sang nemlig teksten på følgende sang feilfritt, og med stor innlevelse:

Lite å skrive om, men d blir. Henning har nemlig fått penisforlengeren sin i posten. Han har lovet skarpe bilder og leken tekst.

macbook2


- Noble aka Oppdal huck'n Point out !

Long time no see

My har skjedd siden sist. Hemsedal Freeride gikk sådær. Ingen av gutta kom videre og vi dro tidlig hjem for å kjøre slush på Oppdal. Silje Vole gjorde det skarpt og endte til slutt på 2. plass i damer alpin. Grattis !

Vi hadde bra dager på Oppdal og dro til Volda fulle av forhåpninger og pågangsmot. Henning tok andreplassen, mens jeg endte på 13. Godt fornøyd var vi begge. Gaute ble lei av å vente og kjørte ned, Bjørn krusa seg fint ned, men kom desverre ikke videre. Mer fra Volda og X2 kommer senere.

I skrivende stund er det straks klart for avsluttningshelgen på Oppdal, Henning har tatt turen at Lom for å rippe hardt i fjelltelemark. God helg !

Som sagt, det kommer bilder og mer tekst fra X2 og hemsedal etterhvert.

- Magnus -

Så er det på'an igjen...

Om ikke lenge har vi pakket full den røffe Suzukien til familien Aasan. I helgen er det Hemsedal freeride og vi stiller stiller selvsagt til start. Vi lar piggdekkene rulle sørover etter at Bjørn har testet ut nyskiene litt.

Kommer tilbake med rapport fra konkurransen etterhvert.


Lofoten, dag 3

55068Kvalikkdag.
Etter en lang, men behagelig busstur var vi omsider fremme ved konkurransefjæse. Det fantes et utall linjer og folk kjørte det remmer og tøy kunne holde. Henning åpnet showet i telemarkklassen. Det sies at han hadde en stor landing og at det lugget i rumpesjegget. Martin var uheldig å tryna to ganger på sitt run. Truls kjørte fjellstøtt og sikret seg en plass i finalen. Magnus bommet på linjen sin og måtte ta til takke med ynkelige 40 poeng.
Bildet er sakset fra www.friflyt.no

Gratullasjoner til Truls.

Resten kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste helg, da braker det løs i Hemsedals fryktingytende fjell.
Bilder kommer !

Lofoten, dag 2

Dag 2
Arrangørene bestemte seg for å utsette konkurransen pga. skikkeli drittføre i konkurransefjæse.
Rapportene sa at det var så å si umulig å kjøre svinger. Gjennomslagføre til knærne altså.

Jeg, Henning, og Martin heiv oss med på en guidet tur opp fjorårets konkurransefjæs. Vel oppe i siden
var forholdene litt i hardeste laget, men alle var med godt mot og alt i alt var det fint å komme seg litt ut på ski.
Dog skal det innrømmes at Guiden uttalte at kjøringen hadde lite med skikjøring å gjøre.

Vi var nede i Henningsvær i ett tiden. Henning og Morten heiv seg på fridykking, mens Martin og Truls gjorde et tappert forsøk på å vekke nordlendingen i seg ved å teste skreifisket på storhavet. Det viste seg at deres norlandske side ikke ville frem i dagslyset så fangsten var ikke noe å snakke om.

Konkurranse kjøres som planlagt i morgen fredag i det opprinnelige fjæse. Værmeldingen melder om stiv kuling, regn og sol. Vi krysser fingrene, en begiveneshetsrik dag blir det nok uansett.

lunch
Lunch, legg merke til den gulkledde skikkelsens lekne stilling.
Foto: Martin Andersen

topptur rn
I løpet av lunchen fikk vi besøk av en PR-kåt havørn som sirklet rundt oss og
viste seg frem for Martins kamera. Foto: Martin Andersen

uskarp henning
Henning setter skarpe svinger på skarpt føre. Bildet inngår visstnok i serien uskarpt.
Foto: Martin Andersen

martin og truls fiske
Truls og Martin har fått på seg feskaruniformen.

thomas p fiske
Thomas (tror jeg han heter) prøver fiskelykken i skyggen av Lofotveggen.
Foto: Martin Andersen

truls fiske
Er det rart at de ikke fikk noe?? :p
Foto: Martin Andersen

fangsten
Ukjent fangstmann. Foto: Martin Andersen

- Magnus -

Lofoten, dag 1

Jeg, Henning, Morten, truls og Martin var fremme i Henningsvær. Solen skein og vi bestemte os for å ta litt bilder å komme i stemningen. Opprinnelig var planen å stikke på en liten topptur, men lite snø ute i havgapet satte en stopper for det..

trrfiskfjell
Det er en utfordring å ikke fange klisjeer på bildebrikken til Mr. Andersen
Foto: Martin Andersen

dypt
Dypere blir det ikke. Foto: Martin Andersen

sol
Som sagt, det er ikke langt mellom klisjeene i Henningsvær.
Foto: Martin Andersen

Lofoten, nå braker det løs !

0331lofoten06aDa har vi rettet snuten mot Camp Lofoten i Henningsvær. Friflyt melder om glimrende forhold og værmeldingen ser ikke så alt for gal ut. Jeg og Henning har planlagt en liten tur i morgo bare for å få inn skifølelsen etter noen dagers skitørke. Værmeldingen for morgendagen er strålende, men det meldes om litt skiftene vær og vindforhold utover uka. Så det er bare å krysse fingrene.

Så fremst det er mulig å få kommet seg på nett blir det oppdateringer utover uken.

- Magnus -

Nilssn shootout på Oppdal (10 - 15 mars)

Min gode venn og eminente fotograf Nils Magnus Nilssen var i nabolaget på familieærender og tok like godt turen innom Oppdal for å få smake på hybellivets trange kår og kjøre slush i strålende sol. Værmeldingen for uken var litt uklar, men sol ble det.

Mellom slagene om å få mest brilleskille (jibbahs les: goggletan) og all kaffedrikkingen ble det tid til å knipse noen bilder også. Alle bildene er tatt av Nils Magnus Nilssen, for å se flere av bildene hans besøk Foto.no

1 gaute paradis
Gaute Slettom, storrippern fra Lom, hucke så det riv.

2 gaute skavel
Gaute Slettom tar en koseli skavel i det koselige paradiset

3 bjrn v
Discovery, Bjørn droppe en nyoppdaget skavel på Oppdal.

4 magnus v 180
Magnus gjør en mer eller mindre stilfull 180 graders rotasjon.

5 magnus v
Magnus igjen.

6 magnus labb
Påskekylling og påske på Oppdal.

7 magnus skavel
Nok en hyggeli skavel.

8 magnus paradis
Magnus stordroppen i paradis.

9 magnus bekk
Hemmelig :p

10 magnus hull
Sussar och pussar
- Magnus -

Henning@Romsdalen

blnebba
Løpere på vei opp mot start på søndag, Blånebba i bakgrunnen.

Sist helg - 8. og 9. mars - arrangerte romsdalingene Skarvenrittet og Vengedalsrennet, Norgescup i Fjelltelemark. Siden det har blitt en liten tradisjon for meg å delta her, dro jeg i år som i fjor og året før der nedover til større fjell og trivelige folk med ei sprengt dialekt. Rennene i Romsdalen er alltid artige å delta på, så dette hadde jeg gledet meg lenge til! Skarvenrittet på lørdag var i den samme, råe traseen som det alltid arrangeres i, og jeg ga full gass! Det ble nok litt i meste laget, for skikkelig tryn på dumt sted+litt tomahawk+miste ski=sisteplass på meg. Arti læll!

Dagens gledelige nyhet ble at seieren  gikk til Vidar Kjølseth, som knuste storebor Sindre! Grattis!

skarven uskarpt
Et litt uskarpt bilde av fjellsida på Skarven hvor Skarvenrittet ble kjørt på lørdag.


Like sikkert som at sola står opp, sier samtilge revansjesugne deltakere på Skarvenrittet at "i morra ska æ f*** meg kjør bra hardt", og slik var det også i år - iallefall for meg. Løypa ble lagt oppunder Store Vengetind, og siden været var nokså bra, var det ei skikkelig heftig utsikt fra start! Vinden hadde herja bra med snøen, så dette rennet ble en prøvelse for låra. Klok av skade fra gårsdagen var jeg litt mer fornuftig på søndag, kjørte med litt mer kontroll, og det holdt til seier i juniorklassen! : ) Herlig!


happy hiking
Happy hiker opp mot start på søndag.

mlgang vengedalsrennet
Inn mot mål på Vengedalsrennet! Sliten!
Takk for meg, kommer tilbake neste år!


- Henning

Jib, jibbere, jibbest

video:1web

Vi følte at vi måtte bidra litt i jibbahkulturen, så en mørk og snøfull torsdag tok vi skiene på ryggen for å oppsøke "some urban spots".

Endelig Strandafjellet!

Man kan faktisk bli lei av Oppdal, og vi hadde lenge sett fram til å rippe læfsa av Sunnmøre. 3.mars møtte Øyvind Grønning oss på Oppdal, og  vi pakka full den stakkars Mitsubishien hans så demperne skreik om nåde. I en orgie av grove vitser og generelt usaklig humor flæska vi nedover lia mot Sunnmørsalpan.
Et skikkelig dump dagen før hadde gitt oss en finfin base, og forholdene var gode stort sett hele uka.

I motsetning til fjorårets hyttefadese leide vi i år ei skikkelig trivelig hytte med ski-in - ski-out og alle fasiliteter. Vi chillan greeeit med hotel cæsar, lighter og gaz, kakao og god fyr på peisen. God stemning!

magnus bjrn henning
"WE BASICLY DISCOVERED A WHÅOL NEW MÆONTN REINDSJ!!!!!" -Andre Binning, Respect

grnningen
Grønningen, her i fast positur herja vilt med kamera og skal ha æren for bildene fra denne turen.

bjrn ab
Bjørn oppsøker flate områder for å tilfredsstill hjemlengselen...

henning drop3
Ska æ schmeillj på dæ ei hæævels? EEH?


henning ski
"rækk æ friends??!"

magnus linje


henning tke
Henning sett på litt fart ned lia for å rekke Friends

bjrn akfjell
Bjørn trives greit i mektig landskap!

magnus akfjell
Magnus er ikke sikker: Sunmøre eller AK?

henning drop
"HUCK OR DIE" - sitat mor di

henning drop2


henning mot egga


henning skog2

henning skog1
Nydelig skogskjøring på Egga!

egga lys
Overlegen kveldskjøring på Strandafjellet! Max trivelige heiskara sørga for god stemning! : )Absolutt ei god uke på Sunnmøre! Strandafjellet har noe av det desidert beste terrenget heis-Norge kan tilby, og sunnmøringene er trivelige som aldri før! L8RZ

Stor takk til:
www.strandafjellet.no
www.setrahytter.noGrøseth Filmkonkurranse

video:grseth videokonkurranse ferdig

Her er Vårt bidrag til Grøseth Filmkonkurranse.

Bak kamera: Bjørn S. Aasan, Henning S. Skjetne og Magnus Davidsen
Redigering: Magnus Davidsen
Kjørere: Magnus Davidsen, Bjørn S. Aasan, Ola Fonn og Henning S. Skjetne

Bilder fra fremkalling

Var innom Domus i dag og kom på at jeg hadde noen bilder liggende hos expert. Bildene er tatt tidligere i år.


henning baksiden paradis
Henning forserer elegant ei renne på baksiden av det
beryktede paradiset på Oppdal.


henning bekkdal vangslia kryp
I tett skog er det visstnok om å gjøre å gjlre seg så liten som mulig.


henning bekkdal vangslia huck
En sånn deran bekkdalting i vangslia...


bjrn solnedgang
Bjørn har et skarpt øye for solnedganger og får avslutte for denne gang.


- Magnus -

Canada +

Lørdag morgen fyrte skisentret opp heisen i Hovden kl 08.00. Det var storslalomrenn og Håkon hadde tipset oss om at det var muligheter for fine spor allerede før "ho gamla" (sola) sto opp. Jeg og Henning var ikke tunge og be...

I løpet av natten hadde det kommet 30 cm og forholdene var upåklagelige. Når resten kom sigende i 10 tiden hadde vi kjørt førstespor i halvannen time allerede.

Natt til søndag var også av det gode slaget. Værgudene var tydeligvis i godlune og hadde velsignet Oppdals ivrigste med ytterligere 30 cm. Mr. Heggstad hadde atter en gang tatt turen fra bartebyen for å nyte fine forhold. Syke forhold rett og slett, ferske undersøkelser tyder på at dette var Canada +. I skogen var det bunnløst, snøen sto over hodene på alle og en hver. Henning tryna skikkelig og måtte ha assistanse for å komme seg ut av snømassene.

Nyt bildene !


magnus lusker rundt i skogen

magnus skog

magnus sirkel

magnus bak

magnus etterp

magnus fornyd

skred

henning stlen

henning stlen 2

henning stav

Back to the roots, del 1: Pudder i Meråker

Sist søndag dro min gode gamle ørn Peter Holiman og jeg til Meråker for å cruise i god laussnø og få den gode, gamle steminga. Vi hadde fått omtrent 20 centi pudder, og vinden hadde lagt snøen fint til i de gode sidene. I Meråker har vi opplevd noen av de triveligste pudderdagene våre, og det var godt å være tilbake. Litt grått vær, men fint lys på de første turene var rett og slett....bitchin'!


foinn
Jeg fikk gleden av førsteturen i nydelig lys - Meråker leverer varene igjen!


sn
God start på en fin dag


life sucks then you die
Peter kaster seg utfor ei side med pur dødsforakt! GAL MANN


oh yeah
Peter cruiser i bekkdalen i Meråker BC - oh yeah!

peter

Faire du puff!


skog

På vei inn i enda ei urørt skogslinje - i toern : )


huuck
Her måtte jeg bare hucke på en av de trivelige smådroppene det er så mange av i Meråker - soft!


Selv om den ene heisvakten manglet sosiale antenner og  og gubbene i heisen var surere enn vanlig var dagen i Meråker herlig. En god start på sesongen der oppe! Neste stopp på mimre-turneen er pudder i gode gamle Gråkallen - stay tuned!

-Henning

Hjæælmkamera!

video:hjelmkamera finaleweb

Julen er over, nyttåret er forbi og Noble har atter en gang fått skiene på beina. Med rykende ferske hjelmkamera rett fra kofferten dro noble ut for å spore skare og fåkksnø.

Kjørere: Bjørn S. Aasan, Henning S. Skjetne, Ola Fonn og Magnus Davidsen

Julefilm fra Noblevideo:God jul

Vi i Noble er stolte av å presentere vår første film. Materialet er hentet fra denne helgen og fjorårssesongen. Vi ønsker alle en riktig god jul !

Kjørere/video:
Bjørn S. Aasan, Jørgen S. Aasan, Henning S. SKjetne og Magnus Davidsen
Intro: Byåsens uheldige gutt, Erik Hegstad.

Bilder fra gamle dager

Lys-i-?dalenI travle tider med mye teknikktrening og skolearbeid blir det ikke allverdens tid til å knipse bilder. Derfor gir vi alle en julegave noen dager før den store dagen og legger ut noen bilder fra fjorårssesongen. Bare å mimre tilbake til gamle dager! God Jul !
Jeg og Henning var uten en sein Februardag i og koste oss i Ådalen. Dette bildet ble tatt bare få minutter før ho gamla (sola) gikk å la seg. Kamera streika ved første forsåk så Henning fikk det travelt for å rekke lyset. Foto: Magnus Davidsen
Drop-stryn
Jeg og Henning tok turen til stryn en helg i begynnelsen av Juni. På toppen var det en liten skavel som egnet seg bra for fine bilder. Henning legger seg frem i skoene og hucker det han er kar om. Foto: Magnus Davidsen


St?len

Mot slutten av Januar var det noen fine og kalde dager i Stølen. Henning koser seg i knedypt pudder. Foto: Magnus Davidsen
Brekj?ring-p?-StrynHenning og pappsn var på Stryn seinere på sommeren. Mye fint langs bresprekkene under stolheisen. Foto: Henning sin pappa :p

Magnus-180-safety

Jeg var hjemme i påska, guttan i MSK hadde lånt trakkemaskin fra Bardufosstun og fikk trakka opp et lite hopp. Gjennom natten hadde det blåst seg opp en liten skavel. Nilssn var selvsagt ikke sein om å utnytte den til sin fordel. Foto: Nils Magnus Nilssen


Magnus-strynFine forhold på Stryn tidlig i Juni. Foto: Henning S. Skjetne
Magnus-drop-mute

På min langvisitt til det kalde Nord måtte vi selvsagt noen turer på alle fjellenes mor, Andsfjellet. Jeg, Nilssn og Jens Inge Furu fant en fin skavel som gav fine bilder. Foto: Nils Magnus NilssenMagnus-dropSamme skavel, bare annen vinkel. Foto: Nils Magnus Nilssen

Bjørn i solnedgang


Bjorn-i-sol

Sykt fint i Vangslia i dag - Bjørn likte det han så etter dagens siste tur!
Snart jul!

Slapp helg

Vi dro tidlig fra norsktentamen på torsdag for å spore litt løst i Vangslia. Litt flatt lys og snø i lufta gjorde at det var finest i skogen, ned mot elva som ingen vet navnet på. Der var snøen myk og dyp, og vi fikk noen trivelige timer mot slutten av dagen.

Magnus bekkdal

Magnus gjør en klassisk spray i bekkdalenmagnus bekkdalen
Magnus prøver forgjeves å gjemme seg bak bjørka. FEIL FARGE PÅ DRESSEN!


På fredag var det meldt bra vær tidlig på dagen og noe nysnø - heldigvis var det skolefri! Vi gikk mot strømmen og valgte toppheisen i Stølen framfor Vangslia. Det angrer vi ikke på, Henning fikk herlig førstespor i andrerenna: ) Playboyen Vegard Brede hadde kommet fra byen og knipset noen frekke bilder med sitt 30D(som han absolutt fortjener).

H
Herlig morraslys i Stølen. Henning flyter bra på sine nye, feite Sumo 190: )
Foto: Vegard

Henning st?len
Blir ikke stort bedre enn det her - helt alene i Stølen!
Foto: Vegard

Kopi av IMG_3662
Vegard tok på seg bollejakka og rippet litt foran kameraet. Tydelig fornøyd med sine nye Mantra-ski, selv om de er i smaleste laget... Foto: Jørgen


Lørdag var forholdene heller dårlige, så vi dro tidlig hjem. Søndag hadde det derimot kommet en desimeter, og vi tuslet på en liten topptur i Hovden. Håper på åpning der neste helg!

Paradis
Paradis venter på å bli sporet!

Magnus stoppsving

Magnus

Magnus hovden
Magnus koste seg i Hovden på søndag


I skrivende stund er det nesten 15 speik på Oppdal, og snøen er tørrere enn på lenge. Vi håper inderlig at Oppdal Skiheiser tar til vettet og åpner Hovden til helga!

Ådalen... Nordavind fra alle kanter...

Det var tid for helgas store høydepunkt, etter mye snakk om syke forhold i Ådalen var forventningene skyhøye. Mange hadde møtt opp tidlig i Vangslia lørdag morgen i forhåpninger om førstesporet i Ådalen. Da heisen gikk var Noble først på kroken..

Henning-electric

Vi vente snuten mot ådalen og oppdaget fort at de gode forholdene så ut til å utebli. Over natten hadde vinden herjet i fjellet. Det var stort sett ikke en eneste helning som var blitt spart for vindens lunefulle krefter, snømært var det også... Resultatet var en slapp dag med mye kaffe, havregrøt og trøtte øyne.


henning-pc

Rundt halv 2 kalte vi det for en dag og dro hjem. Henning satt på VPG og gjorde et febrilsk forsøk på å tømme kaffeautomaten, men til ingen nytte. Etterpå spankulerte han lekent opp til Fritidsklubben og funderte over livet og framtidige skireiser.

NB: Norrønadressen er visstnok så god at den kan beholdes på hele døgnet.

Oppdal 16-18 november

Erik-henning-olaNoble stilte selvsagt opp og utøvde litt extreme bigmountain freeskiing forrige helg. Snøen var absolutt ikke like myk og innbydende som i åpningshelga, men etter noen timer med sol var det absolutt kjørbart. Stølen var kjøle trivelig på lørdag, og på søndag rippet vi radical-style i Vangslia: )

Erik og Martin ble shippet inn fra vestsida og holdt homie-faktoren på et dugelig nivå. Alle foto av Martin
henning
Henning hucker inn i solnedgangen på Gråberget.

18112007125
Magnus nyter øyeblikket


hm
Magnus og Henning koser seg i Vangslia: )


18112007118
Erik, Magnus og Henning inn i solnedgangen - atter en klisje...


Gode forhold i vente !

Metogram

Det er ventet ca 50 cm snø til uken...

Sesongstart på Oppdal

image14 Lørdag morgen fyrte Oppdal skisenter opp heisene for første gang denne sesongen. Noble sto selvsagt først i heiskøen og sikret seg dermed sesongens aller første puddersvinger. Forholdene var legendariske med 50 cm pudder, dog uten noe såle å snakke om. Skiene fikk svi litt, men ikke noe en P-tex ikke kan ordne. Henning hadde vært snill nok til å invitere to kompiser fra Trondheims beste vestkant på besøk, så stevningen var upåklagelig.

Magnus og Henning posere elegant som vanlig. Foto: Martin Gammelsæter

image7

Både på lørdag og søndag glimtet solen til. Foto: Martin Gammelsæter

image8

En del snø allerede på lørdag, søndag morgen var utemøblene borte.

image11

Henning etter å ha kjempet en nærmest umulig kamp mot snømassene.

image13

Magnus, bilder sier som kjent mer enn ord.

image9 image10
Ingen afterski uten farsdagskake på tilbud og gaffatape.

Byåsens store sønn Erik Hegstad kom løsrdags kveld. Dessverre mistet han en av sine kjære venner, en Rossignol B2 ski. Erik tryna skikkelig og skien forsvant sporløst og timesvis med graving gav ikke resultat. Vi i Noble kondulerer selvsagt og håper at skien har det fint der den er nå.