NordVest

Det var stor ståhei og køkultur som på Juvass i det heisen i Hovden putret igang i helga. Oppdal Skisenter and Bikepark meldte om 30-40 cm helt nye snø og folket lot selvsagt ikke vente på seg.

 

Det var T-kroken som shuffla oss opp, nesten helt, til myra på Lørdag. Selv om man ikke når det aller beste fra den høyden var det ikke en kjeft som klaget. Men, etter den tredje avsporingen måtte heiskarene kaste inn håndkledet å stenge for dagen.

 

Søndag fikk de, etter litt om og men, fart på stolheisen. Sola glimtet til innimellom og Hovden fikk vist seg fra sin bedre side.

 

 

 

 


Schnø på linsa

Her kommer nok en 2minutter, denne gangen fra Vangslia, 22-23. januar. Henning kom oppover fra byen for å mørne lårene litt før han stakk til Chamonix. Mens undertegnede holdt samfunnets hjul i gang ble det heftig soulskiing i fjellet.

 

Etter en lang frokost bestående av Egg og Bacon alà Skjetne ble det noen runder på søndag også.

 

 

- Magnus

 


Tar beina fatt


Etter en uke i Chamonix er der foreløpig lite nedbør å melde. Gradestokken klarer enda ikke å bestemme seg helt for hvilken side av 0 den skal ligge på og resultatet av det er stort sett skare og hard snø. Etter flere skuffende forsøk utenfor løypa heisbasert har det blitt skremmende mye løypekjøring de siste dagene. Samtlige i klassen har nå gått til anskaffelse av randoutstyr og det ble det tvingt fram en liten topptur blant de ivrigste. Godt vær og god stemning var nøkkelord, helt til vi kom til toppen. Der møtte vi noen ikke inviterte skyer som gjorde sitt for lysforholdene. Til tross for noe varierende snøforhold på nedturen er det vertfall sikkert at det var godt med litt pudder på skia.

Når den heisbaserte frikjøringa begynner å helle er det helt klart at området over var en lekeplass jeg kommer til å benytte meg mer av!

 

Ganske klar for å endelig sette de første spora i løssnø!

 

For å stille forberedt til de store dumpene kommer har vi søk og gravetrening med innleide Cato Lægreid.

Siden værmeldingene ikke spår plagsomt mye nedbør den neste tiden er det ikke annet å glede seg til en at det kommer en gjeng klovner som skal stå på langrennski mens de drikker julebrus og snakker i telefonen med moren sin, samtidig.

 

Ja du gjettet det!

 
- Sondre


Chamonix 2dayEtter mye finfin steinkjøring i oppdal i Juleferien er skia fiksa etter alle kunstens regler nede i garasjen. Kan ikke si så mye mer en at så langt så har en brukbar mengde araldite à la extreme og noen godt plasserte skruer holdt, og lommeboka krysser fingra for at det holder en god stundt til.

 

 

 

Etter at en kort introduksjonsuke på AE er over har det blitt tid til litt shredding på eget initiativ. Stedet er La Brevènt og været er det ikke noe å si på. Temperaturen har ligget rundt 0 grader +/- litt nede i byen siden vi kom, men på mellomstasjonen i Brevent var det helt andre forhold. Der var det +24 grader i sola og snø som kan minne faretruende mye om den vi er vandt med å se i påsketider i Norge. Gitt at det er en stund siden sist snøfall er det selvfølgelig flere som har tenkt tanken å bevege seg utenfor preparerte løyper og alle sammen har lagt igjen sine spor. Til tross for dette var det mulig å finne kjørbar (påske)snø litt rundt om kring. Her er linket en liten edit fra i dag.

 

http://vimeo.com/18825312


Ådalen så klart!

 

Overskriften er hentet fra pensum på NTNU, men Ådalen kan faktisk by på finfin kjøring også for oss dødlige. Siden nyttår har det kommet små påfyll av ferskvare, snødekke var tynt noen plasser, men i diverse dalfør, med suspekte navn, var snøen av godkjent kvalitet (nå regne jeg med at alle som befinner seg i tranktene der smalahove er hverdagskost humrer for seg selv og tenke at, dem skulle bare vist).

 

 


På flyttefot

 

 

Etter febrilsk pakking utover natta og utsjekking av huset for 3 mnd var turen i gang. Etter å ha møtt med Resten av gjengen fra Active Education og sponsing av flyselskapet med endel kilo overvekt har det nyeste medlemmet i Noble sjekket inn i Chamonix v/ insted ChamBed . I byen laver det ned og det skal være gode forhold i fjellet. Etter en dag med litt administrativ crap og en kjapp omvisning i byen starter chreddinga. Følg med!

 

- Sondre


Ser du sola du Ola

I god Nord-Norsk tradisjon måtte vi, etter gårsdagens store lovnader om sol, heilgardere oss med en soldans i kveldsmørke. Resultatene lot ikke vente på seg. Før hanen stemte i med et gal verden neppe har sett maken til var nemlig sola høyt på himmelen. På tur til heisen møtte jeg på Hans Marius, en kar som sliter seg gjennom hardt pensum på OVS, han var slett ikke fremmed for noen turer i sola. I heisen sto DJ Big Red for underholdningen, og etter noen turer på varierende snø satte vi kursen for varmere strøk.

I Vangslia var det folksomt som vanlig så vi tok beina fatt og ble belønnet med ganske bra forhold til Oppdal å være.

 

 


Stølen til topps

Toppheisen i Stølen åpnet idag. Nordavind fra alle kanter hadde herjet litt med snøen, men på de rette plassene var det fin snø å spore for ivrige jegere. Videoen under er fra en av rennene. Yr.no lover sol og God Stemning i morgen!

 

 

- Magnus