Påska er PÅ

I følge VGs spådamer skal det beste påskeværet være å finne i nord. Foreløpig ser det ut til å stemme bra og med de siste ukers snøfall er alt duket for en knallpåske. Jeg og Nilssen har tjuvstarta med et lite fotomission eller to rett utfor stuedøra.


Alle bildene er tatt av Nils Magnus Nilssen.


Avslutter med bilde av Istind, fra rettsida.


- Magnus


Alps 2010

Nå har vi vært hjemme i trivelige Trøndelag ei stund, og kan se tilbake på en særs suveren alpetur. Vi har fått sett oss rundt, oppdaget nye favorittsteder, og blitt mer sugen enn noen gang på å dra tilbake. Neste år blir det definitivt ny hurratur, vi har mange flere fjellsider å spore.
Etter en del posting på starten av turen, ble moralen slappere, og behovet for å se fem episoder av The Wire hver kveld ble konstant. Dermed blir det et lite tilbakeblikk her.

Når vi var ferdig med Courmayeur, dro vi nordover for å sjekke ut Andermatt og de sveitsiske fjellene. Her fant vi oss godt til rette, og ble ei uke. Skjetne sr. kom nedover for ei langhelg, og da ble det standsmessig hotell og biff hver dag. Andermatt er jo et frikjøringsanlegg uten like, med store muligheter på Gemsstock. Her fikk vi en del fine dager, men siden byen stort sett består av pudderhungrige svensker med feite ski, ble det ene pudderfallet et eneste stort ræs etter førstespor. Vi tok en tur over til Sedrun en dag for å se oss rundt, med stort hell. Her var det mye urørt mellom heisene, og nesten ingen svensker. Godt. Etter hvert ble snøen veldig vindpåvirket, og når sponsorsjefen dro hjem, fant vi ut at det var på tide å dra til Østerrike og litt gemütlichkeit.

Godt med alpetur! 

Snow-Forecast spådde pudder i Hochfügen, så valget var ikke så vanskelig. Siden det var noen dager til dumpet kom, fant vi ut at vi skulle sjekke ut Montafon. Etter en FWQ for noen år siden med et par heftige klipper frista det å ta turen dit. Vi var ikke helt heldige med vær og føre, så skimessig var det en liten bomtur. Det var full vår nede i dalen, men oppe på fjellet var det halvkult. Vi dro til Hochjoch, spotta linjer, kjørte litt minigolf, og kjørte ikke minst en helt ellevill skitunnel. Rad for sure bro! Vi ble så überhappy at vi feira med babb og cola i dalen, som de storkara vi tross alt er.

Skitunnelen ble litt kjedelig etter to-tre turer, så vi pakka sammen sysakene og hoppa på toget til Fügen. Etter fjorårets suksess, var forventningene godt over middels. Hochfügen skuffer ikke, og vi fikk et voksent dump. Her var vi godt kjent, så vi shredda som bare nordmenn kan, med powder til navlen. Ryggen opp heiskars høyre fra toppheisen er jo uendelig, her var det bare å ta for seg med snadder. Vi gikk flere lange turer og fikk sykt mange råe nedkjøringer. Ei rett og slett konge uke i Hochfügen ble et fint punktum på årets alpetur, med god stemning og ikke minst helfet og super-rad skikjøring. Nå kjente vi på gikta at det var på tide å dra hjem til gamlelandet.Onsdag 10. mars ble en lang dag, med reising hele dagen fra Fügen og helt til Voss. Her var det duket for startskuddet for frikjøringscupen, og det var hyggelig å se igjen gamle kjente og føle litt på konkurransenervene. Kvalikken ble kjørt i Bodegaen, i år som i fjor. Det er jo begrenset med muligheter i denne fjellsida, så det var bare å gi full gass og satse på det beste. Med ultrarævva føre og variabelt lys ble det uten tvil spennende. Magnus og Ola satsa alt og tryna dessverre, men det er som kjent bedre å gå på snørra enn å ta det rolig. Henning sto igjen helt til sist, men kjørte bra, og det holdt til ledelse etter kvalik. Finalen ble avlyst pga elendig vær og føre, så da ble resultatene fra Bodegaen stående. Noble logget med dette vår første seier i cupen, og flere skal det bli! Vi feira med BØTTÅ på fleischer, og det gikk jo som det må gå..Foto: Per Finne

På søndag kjørte vi mil etter mil hjemover, og det skal sies at det var godt å komme hjem. Likevel sitter vi allerede å planlegger nye turer til våren og neste år! 

Takk for turen!